Ga naar inhoud

DO YOU GIVE A CRAP?
WE DO!

Laten we eerlijk zijn 🧻

Er is zó veel shit aan standaard toiletpapier. Er verdwijnen dagelijks 27.000 bomen in het riool in de vorm van toiletpapier. Datzelfde papier wordt eerst gebleekt en volgestopt met geurstoffen. Maar voor wat eigenlijk? Bewerkt boompapier heeft een shitload aan invloed op de natuur, de dieren én uiteindelijk onszelf. Tijd om het echte verhaal te vertellen.

Bekijk hieronder de video

WIT PAPIER? BLEEK HELEMAAL NIET NODIG

Fabrikanten gebruiken chloor en andere chemicaliën om de houtvezels een wit jasje te geven. En dat doet... helemaal niks voor de hygiëne of kwaliteit. Het is puur uiterlijk! En daar hangt een flink prijskaartje aan. Schadelijke chemicaliën komen in ons water terecht, de lucht vervuilt tijdens het productieproces en er ontstaat een flinke portie onnodige CO₂-uitstoot. En dat voor een velletje papier dat je één keer gebruikt. Ongelooflijk onnodig toch?

DE HARDE FEITEN OVER BLEKEN

Elk jaar wordt meer dan 100.000 ton chemicaliën gebruikt om toiletpapier spierwit te maken.

Dit proces veroorzaakt naast watervervuiling ook 3 keer zoveel CO₂-uitstoot als ongebleekt papier.

Chloor produceert dioxines, giftige stoffen die ons milieu en aquatisch leven ernstig aantasten.

En jouw huid? Die kan geïrriteerd raken door deze chemicaliën.

WAAROM WE MOETEN KAPPEN MET BOOMPAPIER

Ongebleekt papier is dus beter voor bil én planeet. En ook bomen kunnen we beter laten staan. In een mensenleven spoel je er 384 door de plee. Da’s een compleet bos! Bij elke boom die omgaat, komt er CO₂ vrij. En die CO₂ warmt de aarde sneller op. Daarnaast verliezen veel dieren in oerbossen hun leefgebied door de grootschalige bomenkap. Deze shit moet én kan anders!

Gold is the new clean

Ons papier is 100% vrij van bleek. Geen onnodige chloor, geen luchtvervuiling, geen waterverontreiniging. Gemaakt van duurzaam bamboe en gerecycled papier. Net zo schoon en zacht, maar dan zonder de vervuilende shit.We verplaatsen onze pulpproductie in 2025 naar Ghana. Dat maakt onze bamboerollen nóg socialer en CO₂-bewuster.